Esmakordsed retseptid ja hooldusjuhend
Saite just oma uue Hosse panni kätte ja proovite otsustada, mida luua, et see oma kööki korralikult vastu võtta. Meie kogenumatel sõpradel soovitame alustada oma läbiproovitud ja tõeliste pereretseptidega. Kuigi meie ülejäänud jaoks on oluline mõista, et sellele küsimusele ei ole õigeid või valesid vastuseid, on malmist toiduvalmistamise õppimine ainulaadne ja mõned peavad seda isegi kunstiks.
Enne kasutamist
Võtke uus pann pakendist välja ja peske seda kraanikausis sooja seebiveega. See on ainus kord, kui peate malmpannil seepi kasutama. Pärast loputamist kuivatage niiskuse eemaldamiseks rätikuga ja teie uus Hosse pann on kasutamiseks valmis.
Need retseptid ja näpunäited õpetavad teile, kuidas malmist süüa teha, ja aitavad teil panni sisemusse vajaliku maitseainekihi koguda.
Esimene küpsetamine: hautatud sibul ja paprika
Soovitame alustada köögiviljadest, kuna need on valgusõbralikumad kui enamik valke – maitsevad suurepäraselt ega jää panni külge! Pange tähele, et toidu kleepumise vältimiseks on vaja kasutada veidi õli.
1. Pane pliit keskmisele-madalale tulele ja lase pannil saavutada vajalik temperatuur.
2. Vala pannile enne kuumenemist umbes 1 supilusikatäis omal valikul taimeõli. Olenevalt kasutatavast seadmest võtab see tõenäoliselt aega umbes 3 minutit.
3. Kui õli on kuum, viska pannile hakitud sibul ja pipar. Sega aeg-ajalt ja küpseta, kuni sibul on poolläbipaistev ja hakkab servadest pruuniks karamelliseerima.
Lisa mahlasele burgerile ja naudi maitset!
Värskeks suviseks pruunistamiseks lisage sellele retseptile kollane squash ja suvikõrvits.
Esimene puhastus
Kui olete sööki nautinud ja olete valmis koristama, võtke pann üles ja pühkige paberrätikuga ära kergesti eemaldatavad toidujäägid. Kui saate ülejäänud toiduained eemaldada, loputage pann ja pühkige seda kuiva lapiga. Asetage pann pliidile madalale kuumusele umbes 2 minutiks, et liigne vesi aurustuks. Pärast tulelt võtmist pühkige panni sisemus paberrätiku ja mõne tilga õliga üle, et pind ei roostetaks.
Toidujääkide jaoks, mida ei saa kergesti eemaldada, täitke pann umbes poolenisti veega. (MÄRKUS. Ärge kunagi valage külma vett otse kuumale malmpannile. Nii tehes võite panni termilise šoki tõttu kahjustada.) Asetage pann pliidile keskmisele kuumusele. Kui vee temperatuur tõuseb, tuleks enamik toidujääke kergesti eemaldada. Kui olete pärast vee äravalamist ja jääkide mahakraapimist pannile jäänud, kuivatage pann põhjalikult ning kasutage toidujääkide eemaldamiseks abrasiivina paberrätikut ja supilusikatäit soola. Pärast ülejäänud toiduainete eemaldamist järgige esimeses lõigus toodud juhiseid: loputage pann, kuivatage, kuumutage ja õlitage.
Kui asetate maitseained oma uuele pannile kihiti, hakkab see muutuma tõeliselt nakkumatuks, mis vähendab kleepumist ja hõlbustab puhastamist.
Teine käik: maisileib
On vähe roogasid, mis aitavad malmpannil kõrbeda, nagu maisileib. Maisileib pole mitte ainult maitsev lisand peaaegu igale roale, vaid teeb fantastilise töö lisades nii panni põhja kui ka külgedele kihi maitseainet. Cornbread annab teile ka võimaluse uurida oma Hosse malmpanniga küpsetamise kontseptsiooni. Alustamiseks vaadake meie maitsvat maisileiva retsepti.
Kolmandat korda: Peekon
Panni kolmandaks kasutuskorraks soovitame kasutada peekonit. Võtke paar riba ja kuumutage pannil keskmisel kuumusel. Ükskõik, kas eelistate seda pehmet, krõbedat või midagi vahepealset, maitsva peekoni nautimine on suurepärane võimalus oma uut Hosse panni vürtsitada.