Malmpanni määrimise juhend
Maitsestamine on saladus, kuidas muuta malm loomulikult vastupidavaks ja mittekleepuvaks. See on vajalik, kuna see loob tõkke teie Hosse kööginõude ja hapniku või veega kokkupuute vahele, mis võib panni, poti või taldriku roostetamist põhjustada. Samal ajal toimib maitseaine sileda mittenakkuva pinnana, et vältida toiduainete kleepumist. Malmist kööginõud on oma olemuselt poorsed. See on äärmiselt oluline, sest poorid lasevad tegelikult õlil maitsestamise käigus enda külge kleepuda.
Iga kord, kui valmistate õlisid ja rasvu sisaldavaid toite (nt praetud köögiviljad, peekon ja munad, maisileib või sealihakotletid), jätkub vürtside kogunemine. See maitsestamismeetod on malmist kööginõude maitsestamiseks kõige sagedamini kasutatav viis. Enne kui hakkate oma Hosse panni/potti/taldrikut kasutama happelisi toite (nt tomateid, sidruneid ja valget veini) sisaldavate roogade valmistamiseks, peate veenduma, et olete kogunud olulise maitseainekihi.
Samm-sammuline sepistamise juhend
Kui peate oma Hosse potti kasutamise ajal vajalikuks lisada kihi maitseainet või potti täielikult uuesti maitsestada, järgige parimate tulemuste saamiseks seda juhendit.
Mida on alustamiseks vaja:
- viinamarjaseemneõli (või samaväärne);
- Tugevad paberrätikud;
- Ahi.
Hosse malmi maitsestamise/poleerimise juhised
1. Kuumuta ahi 230°C-ni
2. Puhastage panni põhjalikult, et eemaldada toidujäägid, nagu teeksite seda pärast küpsetamist. Kui teil on raske puhastada, kasutage määrdunud piirkondade jaoks abrasiivset käsna.
3. Kuivatage korralikult puhta nõuderätikuga.
4. Valage kaussi umbes pool teelusikatäit õli ja kandke lapiga üle sisepinna, huulte ja käepideme. Pöörake see ümber ja rakendage sama protsessi karedale välispinnale.
5. Kasutades puhast paberrätikut, pühkige panni/poti/taldrikut seest ja väljast, kuni see on peaaegu kuiv ja matt. Oluline on pühkida pann nii palju, et pinnale, eriti seestpoolt, pole enam õli jäänud. Kui te ei eemalda piisavalt õli, näeb pann/pott/taldrik laiguline ja vajab põhjalikku puhastamist.
6. Asetage roog ettevaatlikult tagurpidi eelsoojendatud ahju, hoides seda restile asetades, et mitte pinda kahjustada.
7. Kuivatage seda 60 minutit.
8. Lülitage ahi välja, kuid jätke pann/pott/taldrik sisse, et taheneda veel 30 minutit.
9. Eemaldage ja korrake vajadusel veel 2-3 korda.
Märkus : Kui pannil tekivad liigse õli kasutamise tõttu laigud, siis ärge muretsege – teie Hosse pann, pott või pliidiplaat valmistavad endiselt ilusaid ja maitsvaid roogasid.