Grillitud Margherita pizza​​​​​​

Marinara kaste, alpi cheddari juust ja hakitud värske basiilik sobivad kaunilt kokku ning annavad kerge ja maitsva grillpitsa.

 

Ettevalmistusaeg:
10 minutit

 

Ettevalmistusaeg:
50 minutit

 

 

Portsjonid: 
2

 

Küpseta koos:
Malmpann Hosse

 

 

Tooted:

  • 280 g pitsatainapalli, toatemperatuuril kerkinud;
  • Jahu puistamiseks;
  • Manna või maisijahu puistamiseks;
  • ⅓ tassi marinara kastet;
  • 90 g riivitud cheddarit;
  • 4 spl hakitud värsket basiilikut;

 

Valmistamismeetod:


  1. Eelkuumuta grill või grill otseseks grillimiseks kõrgel kuumusel. Temperatuuriandur peaks näitama 260°C.
  2. Aseta tainas kergelt jahusele pinnale. Rulli tainas õrnalt sõrmeotste ja käte külgedega lahti, hoides kooriku välisservas võimalikult palju õhku. Rulli tainas lahti (või rulli taignarulliga) oma malmpanni suuruseks ringiks.
  3. Puista manna kergelt panni põhja. Aseta pitsa tainas ettevalmistatud pannile. Määri marinaad pitsatainale, jättes kooriku riba tegemata. Puista peale cheddar.
  4. Asetage pann grillile või grillile ja sulgege kaas. Laske pitsal küpseda, avades panni aeg-ajalt päripäeva pööramiseks. Pitsa on valmis, kui see paisub, põhi on krõbe ja pruun, koorik hakkab pruunistuma ja juust sulab. Pärast selle eemaldamist libista pitsa spaatliga lõikelauale. Puista peale basiilikut. Viiluta ja serveeri.

Märge:Taigna kerkimiseks vormi tainas kahe käega palliks, surudes seda tööpinnale. See pingutab taigna pinda. Asetage see jahusele pinnale ja katke plastkilega, mis on kaetud toiduvalmistamisspreiga. Laske kerkida 40–90 minutit enne venitamist etapis 2.