Grillitud marineeritud köögiviljad​​​​​​

Mis söök on suvisem kui pann grillitud köögivilju? Väikese oliiviõli, küüslaugu, ürtide ja sidrunimaitsega on need marineeritud köögiviljad täiuslikuks lisandiks igale toidukorrale.

 

Ettevalmistusaeg:
10 minutit

 

Ettevalmistusaeg:
20-25 minutit

 

 

Portsjonid: 
4-6

 

Küpseta koos:
Kahe sangaga malmpann Hosse

 

 

Tooted:

 

Köögiviljad:

  • 1 pea punast sibulat;
  • 1 punane pipar;
  • 1 kollane pipar;
  • 1 suvikõrvits;
  • 1 pea brokkoli tükkideks lõigatud;

 

 

Marinaad:

  • ⅓ tassi sidrunimahla;
  • ¼ tassi oliiviõli;
  • 1 supilusikatäis õunasiidri äädikat;
  • 4 küüslauguküünt, hakitud;
  • 2 supilusikatäit kuiva rosmariini;
  • ½ tl soola;
  • ¼ tl punase pipra helbeid (valikuline)
  • kaunista sidruniviiludega

 

Valmistamismeetod:


  1. Kombineeri marinaadi koostisosad taassuletavas kilekotis.
  2. Lõika köögiviljad 3 cm tükkideks.
  3. Lisa köögiviljad marinaadile ja raputa korralikult läbi. Tõsta 30 minutiks külmkappi.
  4. Kuumuta grilli keskmisel-kõrgel kuumusel 10 minutit suletud kaanega. Lisage grillrest ja sulgege kuumus 5 minutiks.
  5. Peale grilli/grilli eelkuumutamist lisa marineeritud köögiviljad. Küpseta õrnalt 5 minutit. Segage köögiviljad ja jätkake küpsetamist, kuni need saavutavad soovitud küpsusastme.
  6. Tõsta tulelt ja pigista köögiviljadele sidrunit. Puista peale soola ja serveeri.