Hautatud röstitud sealiha punase veini ja köögiviljadega
10 Mar
0 Kommentaar(id)
413 Nähtud
Hautatud röstitud sealiha punase veini ja köögiviljadega
Vähesed asjad soojendavad sel aastaajal hinge nagu aeglaselt valmistatud eine. Malmis küpsetades säilitab liha niiskuse ja maitse pikka aega, muutes selle nii pehmeks, et lõikab nagu või. Selles retseptis hautatakse ürtide, puljongi, punase veini ja vürtside segu näppu limpsivaks kastmeks.
Ettevalmistusaeg:
30 minutit
Ettevalmistusaeg:
3 tundi ja 45 minutit
Portsjonid:
6
Küpseta koos:
Malmpott Hosse
Tooted:
- 220 g paksuks lõigatud peekonit, kuubikuteks;
- 2 teelusikatäit soola;
- 2 supilusikatäit musta pipart;
- 2 supilusikatäit punast pipart;
- 2 supilusikatäit pruuni suhkrut;
- 2 kg praepraad;
- 1 suur sibul, viiludeks lõigatud;
- 1 pea küüslauk, kooritud;
- 4 suurt šalottsibulat, hakitud;
- ¼ tassi veiselihapuljongit;
- 4 oksa värsket tüümiani;
- 2 oksa värsket rosmariini;
- 2 tassi Cabernet Sauvignon, jagatud;
- 2 loorberilehte;
- 1 punane sibul, lõigatud väikesteks tükkideks (umbes 2,5 cm);
- 1 kilogramm porgandit, kooritud ja lõigatud väikesteks tükkideks (umbes 2,5 cm);
- 1 kilogramm kaalikat, kooritud ja lõigatud väikesteks tükkideks (umbes 2,5 cm).
Valmistamismeetod:
- Kuumuta ahi 180°C-ni nii, et rest on keskel.
- Kuumuta Hosse potti keskmisel-kõrgel kuumusel 3–5 minutit. Lisa peekon ja küpseta krõbedaks, 10-12 minutit.
- Tõsta peekon paberrätikuga vooderdatud taldrikule ja jäta potti 2 spl peekonirasva.
- Peekoni küpsemise ajal sega omavahel sool, pipar, paprika ja fariinsuhkur. Hõõru praad igast küljest vürtsiseguga. Küpseta praad pruuniks, umbes 3-5 minutit mõlemalt poolt.
- Eemaldage liha ja asetage see kõrvale. Vähenda kuumust keskmisele.
- Puista sibul, küüslauk ja šalottsibul malmpoti põhja. Valatakse veiselihapuljong. Kasutage puulusikaga pruunistunud tükid nõude pinnalt eraldamiseks. Sega juurde peekon ja aseta liha sibulate peale.
- Lisa 1½ tassi veini ja loorberilehed ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja küpseta kaaneta 10 minutit. Kata kaanega ja pane 1 tunniks ahju.
- Pöörake liha ümber ja jätke 30 minutiks. Vajadusel lisa veini ¼ tassi kaupa.
- Keera kõrbenud liha veel kord ümber ja jätka küpsetamist veel 30 minutit.
- Tõsta praad välja ning lisa kaalikas, porgand ja punane sibul. Lisa praad tagasi vormi ja kata, jättes ahju veel 30-45 minutiks.
- Tõsta liha alusele. Eemalda loorberilehed ja ürdioksad. Maitsesta hautusvedelik soola ja pipraga ning vala praele.
- Viiluta praad või lõika portsjoniteks ja serveeri koos köögiviljadega.