Hautis kana, seente ja metsiku riisiga

Inspireerituna klassikalisest kana ja metsiku riisi pajaroast, tutvustame seda
maitsev hautis, mis on rikkalik ja rahuldav eine igal aastaajal.

 

 

Ettevalmistusaeg:
25-30 minutit

 

Ettevalmistusaeg:
45 minutit

 

 

Portsjonid:
6

 

Küpseta koos:
Malmpott Hosse

 

 

Tooted:

  • 3 supilusikatäit ekstra neitsioliiviõli;
  • 1 (50 g) sinkitükk või 2 peekoniviilu, peeneks hakitud;
  • 6 nahata, kondita kana reied, lõigatud tükkideks;
  • koššersool ja värskelt jahvatatud must pipar;
  • 4 tassi seeni, neljaks lõigatud;
  • ¼ tassi valge veini äädikat;
  • 1 porgand, peeneks hakitud;
  • 1 keskmise suurusega sibul, peeneks hakitud;
  • 3 küüslauguküünt, peeneks hakitud;
  • 1 loorberileht;
  • 3 supilusikatäit soolatud võid;
  • ¼ tassi universaalset jahu;
  • 1 tass täis- või lõssi;
  • 2 ½ tassi kanapuljongit;
  • ½ tl värskelt riivitud muskaatpähklit;
  • ½ tl kuiva sinepit;
  • 120 g metsikut riisi, keedetud vastavalt pakendil olevale juhisele;
  • 2 supilusikatäit hakitud värsket lamedat peterselli.

 

Valmistamismeetod:


  1. Kuumuta ahi 160°C-ni.
  2. Kuumutage järk-järgult 1 supilusikatäis võid Hosse malmpannil keskmisel-kõrgel kuumusel. Lisa sink ja küpseta aeg-ajalt segades kuni pruunistumiseni, umbes 6 minutit. Tõsta lusikaga taldrikule.
  3. Lisa potti 1 spl õli. Maitsesta kana maitse järgi soola ja pipraga. Töötades kahes osas, prae kana mõlemalt poolt pruuniks, umbes 6 minutit partii kohta. Tõsta kana koos singiga taldrikule.
  4. Lisa potti ülejäänud 1 spl võid ja seened ning küpseta aeg-ajalt segades, kuni need on pehmenenud, umbes 4 minutit. Tõsta taldrikule koos kana ja singiga. Lisage äädikas ja keetke, kuni see on poole võrra vähenenud, kraapides puulusikaga poti põhjast üles pruunistunud tükid. Segage porgand, sibul, küüslauk ja loorberileht ning küpseta aeg-ajalt segades, kuni sibul pehmeneb, umbes 6 minutit. Tõsta tulelt ja tõsta taldrikusse kogutud sink, kana, seened ja mahlad tagasi potti.
  5. Sulata või keskmisel pannil keskmisel-madalal kuumusel, kuni see muutub mulliliseks. Lisa jahu ja sega pidevalt 1 minut. Vahusta piim ja sega sageli, kuni kaste pakseneb, umbes 4 minutit. Klopi juurde puljong, muskaatpähkel ja sinep ning keeda, kuni kaste on taas paksenenud. Maitsesta soola ja pipraga maitse järgi.
  6. Vala kaste kanasegule. Sega segamiseks. Kata malmpott kaanega ja rösti, kuni kana on väga pehme, umbes 45 minutit. Serveeri rooga, valades hautise riisi peale ja puistades üle peterselliga.