Kanakoivad Rizzoni pasta, sidruni ja spinatiga

​​​​​​

Selle värske ja mõnusa maitsega roa saab valmis ja taldrikule panna vähem kui tunniga. See retsept on täis erksaid maitseid nagu sidrun, küüslauk ja rosmariin. See retsept on ideaalne täiendus teie nädalamenüüsse.

 

Ettevalmistusaeg:
10 minutit

 

Ettevalmistusaeg:
45 minutit

 

 

Portsjonid:
4-6

 

Küpseta koos:
Malmpann Hosse

 

 

Tooted:

  • 6 kondiga kanakintsu;
  • 1 teelusikatäis soola;
  • ½ tl musta pipart;
  • ½ tl küüslaugupulbrit;
  • 1 supilusikatäis oliiviõli;
  • 4 küüslauguküünt, hakitud;
  • 1 šalottsibul, õhukeselt viilutatud;
  • 1 tass orzo (Rizzoni pasta), kuumtöötlemata;
  • 3 ½ tassi kanapuljongit;
  • 2 supilusikatäit värsket rosmariini;
  • 1 supilusikatäis sidrunikoort;
  • 2 tassi spinatit, kuumtöötlemata;
  • 2 supilusikatäit sidrunimahla;
  • riivitud parmesan, kaunistuseks;
  • värske rosmariin, kaunistuseks;
  • sidruniviilud kaunistuseks;
  • punase pipra helbed, kaunistuseks;
  • petersell, kaunistuseks.

 

Valmistamismeetod:


  1. Kuumuta ahi 200°C-ni.
  2. Kuumuta malmist pannil keskmisel-kõrgel kuumusel umbes 5 minutit.
  3. Maitsesta kana igast küljest soola, pipra ja küüslaugupulbriga.
  4. Lisa õli ja prae kana, nahk allpool, kuni nahk on kuldpruun ja krõbe, 4-5 minutit.
  5. Keera kana ümber ja küpseta 4-5 minutit. Tõsta kana taldrikule kõrvale.
  6. Alanda kuumust keskmisele ja lisa 1-2 minutiks küüslauk ja šalottsibul.
  7. Lisa toores orzo (Rizzoni pasta), rosmariin ja sidrunikoor. Sega 1-2 minutit, seejärel lisa kanapuljong ja kuumuta keemiseni.
  8. Vähendage kuumust ja katke kaanega, kuni puljong on orzosse imendunud, umbes 12–15 minutit.
  9. Lisa spinat ja sidrunimahl ning sega vähehaaval kuni pehmenemiseni.
  10. Lisa kana, nahk üleval, ja rösti, kuni kana on läbi küpsenud ja nahk on krõbe, umbes 5–7 minutit.
  11. Puista peale juustu ja punase pipra helbed ning kaunista sidruniviilude, rosmariini ja peterselliga.