Küpsetatud küüslauguleib​​​​​​

Kui murrate sellest leivast viilu, tervitavad teid kohevas taignas röstitud küüslaugutükid. Sobib hästi pasta kõrvale või iseseisva eelroana.

 

Ettevalmistusaeg:
2 tundi

 

Ettevalmistusaeg:
40-45 minutit

 

 

Portsjonid:
8

 

Küpseta koos:
Malmpott Hosse

 

 

Tooted:

 

Küüslauk:

  • 1 pea küüslauk, kooritud;
  • ¼ teelusikatäit soola;
  • 1 tl oliiviõli.

 

 

Leib:

  • 2¼ teelusikatäit lahustuvat või kuivpärmi;
  • 2 supilusikatäit suhkrut;
  • 1½ tassi vett, leiget;
  • 2 teelusikatäit soola;
  • 1 küüslaugu pea, röstitud;
  • 4 tassi leivajahu;
  • 1 supilusikatäis oliiviõli.

 

Valmistamismeetod:


  1. Seadke ahi 200°C peale. Mähi küüslauk alumiiniumfooliumi ja küpseta 30 minutit.
  2. Sega pärm, suhkur ja vesi ning lase 5 minutit seista. Lisa veesegule röstitud küüslauk ja sool. Segage puulusikaga aeglaselt jahu, kuni jahu on täielikult segunenud. Tainas jääb märg ja kleepuv.
  3. Tõsta tainas õliga määritud kaussi ja pintselda supilusikatäie oliiviõliga. Kata kilega ja aseta sooja kohta kerkima, 1 tund.
  4. Tõsta tainas jahusel pinnale ja vormi sellest ristkülik. Võta taignast kaks nurka ja murra ristkülik pooleks. Korda 3 korda.
  5. Vormige tainas palliks ja asetage hästi jahuga kaetud keskmisesse segamisnõusse. Jäta 30 minutiks kerkima.
  6. Taigna kerkimise ajal kuumuta ahi 230°C-ni, malmpann (ja kaas) sees.
  7. Kui tainas on kerkinud, eemalda kuum Hosse malmpott ja aseta tainas ettevaatlikult sisse. Tee taigna ülaosast terava noaga kiiresti ja ettevaatlikult 0,5 cm sügavune sisselõige. Kata eelkuumutatud kaanega ja küpseta 30 minutit.
  8. Katke kaas ja küpseta veel 10-15 minutit.
  9. Lase leival enne viilutamist 20 minutit restil jahtuda.