Pitsa juustu ja peekoniga

​​​​​​

Rahuldav kooslus kodujuustust ja murendatud peekonist, mis on nii hea, et iga suutäis sulab suus.

 

Ettevalmistusaeg:
16 tundi ja 20 minutit

 

Ettevalmistusaeg:
24 minutit

 

 

Portsjonid:
2-4

 

Küpseta koos:
Kahe sangaga malmpann Hosse

 

 

Tooted:

 

Taigna jaoks:

  • 2 tassi universaalset jahu;
  • ¾ teelusikatäit soola;
  • ½ tl kuivpärmi;
  • ¾ tassi sooja vett;
  • 1 spl oliiviõli, pluss 1½ supilusikatäit panni jaoks.

 

Pitsa Katte jaoks:

  • 170 g mozzarellat, riivitud;
  • ½ tassi pitsakastet;
  • ½ tassi omatehtud juustu;
  • ½ tassi purustatud peekonit.
  •  
  • Juustu jaoks:
  • 1 tass riivitud Cheddari juustu;
  • ¼ tassi majoneesi;
  • ¼ tl küüslaugupulbrit;
  • 1 röstitud jalapeño, seemnete ja kuubikutega;
  • 3 supilusikatäit tükeldatud pimento paprikat,

 

 

 

Valmistamismeetod:


Ettevalmistus

  1. Asetage jahu, sool, pärm, vesi ja 1 spl oliiviõli keskmisesse kaussi. Sega kõike kokku, umbes 1 minut, et tekiks kleepuv taignamass ilma kuivade jahulaikudeta.
  2. Koguge jäägid kausi külgedele ja vormige tainas palliks. Kata kaanega 5 minutit.
  3. Ava kauss ja sõtku tainast mitu korda, keerates kaussi iga kord 90 kraadi.
  4. Kata kauss ja 5 minuti pärast sõtku uuesti. Oodake 5 minutit ja korrake, seejärel veel 5 minutit neljandaks ja viimaseks sõtkumiseks. Kata kauss ja lase 40 minutit puhata. Seejärel jahutage 12–72 tundi.
  5. Valmistage pann 3 tundi enne pitsa serveerimist. Valage malmpannile ülejäänud 1½ supilusikatäit oliiviõli. Pintselda küpsetuspind ja panni küljed õliga.
  6. Tõsta tainas pannile ja keera üks kord, et katta oliiviõliga. Suru tainas panni äärtele, paisutades seda sõrmeotstega.
  7. Kata ja lase 2 tundi toatemperatuuril kerkida.

Küpsetamine:

  1. Kolmkümmend minutit enne küpsetamist asetage üks rest ahju alumisse ja teine ​​ülaossa. Kuumuta ahi 230℃-ni.
  2. Kui olete küpsetamiseks valmis, puista 1 tass mozzarellat ühtlaselt kogu kooriku peale. Tõsta juustu peale väikesed lusikatäied kastet. Puista peale ülejäänud mozzarella.
  3. Lisa pitsa peale väikesed lusikatäied omatehtud pimento juustu ja puista üle peekoniga.
  4. Küpseta pitsat alumisel siinil 18-20 minutit, kuni juust hakkab mullitama ning kooriku põhi ja servad on kuldpruunid.
  5. Eemalda pitsa ahjust. Tõmmake noaga ettevaatlikult ümber pitsa serva ja panni külje, et vältida kleepumist. Tõsta jahutusrestile või lõikelauale. Serveeri ja naudi.

Juust pimento paprikaga:

Kombineeri juust, majonees, küüslaugupulber, jalapeño ja pimento paprika. Sega hästi.

Maitsesta soola ja pipraga maitse järgi.