Pitsa juustu ja peekoniga
10 Mar
0 Kommentaar(id)
144 Nähtud
Pitsa juustu ja peekoniga
Rahuldav kooslus kodujuustust ja murendatud peekonist, mis on nii hea, et iga suutäis sulab suus.
Ettevalmistusaeg:
16 tundi ja 20 minutit
Ettevalmistusaeg:
24 minutit
Portsjonid:
2-4
Küpseta koos:
Kahe sangaga malmpann Hosse
Tooted:
Taigna jaoks:
- 2 tassi universaalset jahu;
- ¾ teelusikatäit soola;
- ½ tl kuivpärmi;
- ¾ tassi sooja vett;
- 1 spl oliiviõli, pluss 1½ supilusikatäit panni jaoks.
Pitsa Katte jaoks:
- 170 g mozzarellat, riivitud;
- ½ tassi pitsakastet;
- ½ tassi omatehtud juustu;
- ½ tassi purustatud peekonit.
- Juustu jaoks:
- 1 tass riivitud Cheddari juustu;
- ¼ tassi majoneesi;
- ¼ tl küüslaugupulbrit;
- 1 röstitud jalapeño, seemnete ja kuubikutega;
- 3 supilusikatäit tükeldatud pimento paprikat,
Valmistamismeetod:
Ettevalmistus
- Asetage jahu, sool, pärm, vesi ja 1 spl oliiviõli keskmisesse kaussi. Sega kõike kokku, umbes 1 minut, et tekiks kleepuv taignamass ilma kuivade jahulaikudeta.
- Koguge jäägid kausi külgedele ja vormige tainas palliks. Kata kaanega 5 minutit.
- Ava kauss ja sõtku tainast mitu korda, keerates kaussi iga kord 90 kraadi.
- Kata kauss ja 5 minuti pärast sõtku uuesti. Oodake 5 minutit ja korrake, seejärel veel 5 minutit neljandaks ja viimaseks sõtkumiseks. Kata kauss ja lase 40 minutit puhata. Seejärel jahutage 12–72 tundi.
- Valmistage pann 3 tundi enne pitsa serveerimist. Valage malmpannile ülejäänud 1½ supilusikatäit oliiviõli. Pintselda küpsetuspind ja panni küljed õliga.
- Tõsta tainas pannile ja keera üks kord, et katta oliiviõliga. Suru tainas panni äärtele, paisutades seda sõrmeotstega.
- Kata ja lase 2 tundi toatemperatuuril kerkida.
Küpsetamine:
- Kolmkümmend minutit enne küpsetamist asetage üks rest ahju alumisse ja teine ülaossa. Kuumuta ahi 230℃-ni.
- Kui olete küpsetamiseks valmis, puista 1 tass mozzarellat ühtlaselt kogu kooriku peale. Tõsta juustu peale väikesed lusikatäied kastet. Puista peale ülejäänud mozzarella.
- Lisa pitsa peale väikesed lusikatäied omatehtud pimento juustu ja puista üle peekoniga.
- Küpseta pitsat alumisel siinil 18-20 minutit, kuni juust hakkab mullitama ning kooriku põhi ja servad on kuldpruunid.
- Eemalda pitsa ahjust. Tõmmake noaga ettevaatlikult ümber pitsa serva ja panni külje, et vältida kleepumist. Tõsta jahutusrestile või lõikelauale. Serveeri ja naudi.
Juust pimento paprikaga:
Kombineeri juust, majonees, küüslaugupulber, jalapeño ja pimento paprika. Sega hästi.
Maitsesta soola ja pipraga maitse järgi.